Yliopiston kappeli kaikkien käyttöön

Keskustelua

Suomalaiset yliopistot tapaavat onnitella itseään siitä, että ideologisen aktiviteetin aikakausi on kaukana takanapäin. Silti Tampereenkin yliopistosta löytyy edelleen ideologinen, tässä tapauksessa kristillisin tunnuksin varattu tila eli Pinni B:n viidenteen kerrokseen pystytetty kappeli.

Uskontoa edustava rakennelma on jo funktioltaan kaiken sen vastaista, mille tiedeyhteisö perustaa toimintansa. Yliopiston pyrkiessään tehostamaan jokaisen yksikkönsä käytettävyyttä voidaan myös kysyä, miksi kampuksen paras paikka on varattu pienen ideologisen klikin keskinäisille puuhille.

Toivonkin, että Pinni B:n kappeli muutetaan sellaiseen käyttöön, joka vastaa koko henkilökunnan ja opiskelijoiden tarpeita. Tilaan sopisi esimerkiksi B-oikeuksilla varustettu kahvila tai akateemisten lehtien lukusali, tai vaikkapa ekokampuksen profiilia koristava kattopuutarha.

Markku Soikkeli

Yliassistentti (vs.)