Yliopisto ja Nokia sopivat yhteistyöstä

Tampereen yliopisto ja Nokia-yhtymä ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka kattaa yliopiston kaikki tutkimusalat. Sopimus auttaa yliopiston ja Nokian tutkijoita yhdistämään voimansa nykyistä helpommin.

Tampereen yliopisto on tehnyt Nokian kanssa yhteistyötä muun muassa ihmisen ja teknologian vuorovaikutuksen, pelitutkimuksen ja yhteisöllisen median aloilla.

– Merkittävimmät tutkimusaiheemme Nokian kanssa keskittyvät vuorovaikutuksen tutkimukseen, kuten tuntoaistin kautta esitettävään informaatioon ja käsieleiden tunnistamiseen. Nyt yhteistoiminta laajenee uusille alueille, arvioi tietojenkäsittelyopin professori Roope Raisamo.

– Nokiassa on kiinnostusta uusiin monitieteisiin avauksiin esimerkiksi humanistisilta ja yhteiskuntatieteellisiltä aloilta. Erilaiset uudet palvelukonseptit, niiden ymmärtäminen ja testaaminen ovat konkreettisia alueita, jotka tarvitsevat tiederajojen yli menevää osaamista, sanoo Nokia Research Centerin Tampereen laboratoriojohtaja Jyri Huopaniemi.

Tampereen yliopistosta tulee Teknillisen korkeakoulun ja Tampereen teknillisen yliopiston lisäksi kolmas suomalainen yliopisto, joka solmii yliopistotasoisen yhteistyösopimuksen Nokian kanssa. Koko maailmassa tällaisia yliopistoja on kymmenkunta, esimerkiksi Massachusetts Institute of Technology MIT, Stanford, UC Berkeley ja Cambridge.