Nysse on käynnissä

Tiina Lankinen

Tiina Lankinen

”Moni korkeakouluun pyrkivä ei tiedä, mitä korkeakoulujen yhteistyö tuo tullessaan”, todettiin Aamulehdessä 11.5, jossa oli haastateltu nuoria Korkeakouluopiskelijaksi Tampereelle -tapahtumassa. Tämä pitää varmasti paikkansa, mutta silti nauratti. Tietääkö kukaan meistä yliopiston työntekijöistä tai opiskelijoista, mitä yhdistyminen todella tulee tarkoittamaan kenenkin kohdalla ja millä tavoilla se vaikuttaa tutkimuksen ja opetuksen arkeen? Yhdistymisen mahdollisuudet kuulostavat huikeilta, ja Tampere3 toteutuu jo nyt eri opetuspiloteissa ja tutkimusyhteistyössä. Mutta kokonaiskuva uudesta korkeakoulusta on vasta muodostumassa.

Yhdistymisen on määrä tapahtua vuoden 2018 alussa. Tampere3-hankejohtaja Päivi Myllykangas kertoo (Tampere3 ei pidä kesälomaa), että paljon asioita tehdään vielä tuon päivämäärän jälkeenkin. Tärkeintä on, että tietyt suuret asiakokonaisuudet, kuten talous ja opiskelijapalvelut, ovat valmiina.

Nyt kun erilaiset Tampere3-työryhmät ovat käynnissä, moniin asioihin on vielä mahdollista vaikuttaa. Hankkeen etenemisestä viestitään mukavan aktiivisesti, ja ideoita on kuunneltu hankejohtajan kahveilla kevään aikana. Vaikutusmahdollisuutta kannattaa käyttää.

Ajatuksena se on aika pysäyttävä: puolentoista vuoden päästä Tampereen yliopistoa nykymuodossaan ei enää ole olemassa. Tilalla on jotain muuta, mitä? Sitä rakennetaan parhaillaan.

Kirjoittaja on Aikalaisen vastaava toimittaja.