”Tampereen yliopiston webmaster-osasto”

Jorma Merikoski

Rakas arvostetaan UTA jäsenet,

Koska ruuhkia kaikki TaY sähköpostin käyttäjät ja poistamalla kaikki käyttämättömät TaY Sähköpostitilit, TaY Web-osasto olisi suljetaan kaikki käyttämättömät tilit, Sinun on vahvistettava TaY tili täyttämällä käyttäjätietosi alle jälkeen napsauttamalla vastauksen Botton, tai tili keskeyttää 48 tunnin kuluessa turvallisuussyistä

Täysi nimet:

Maa tai alue:

Syntymävuosi

Tele:

Sukupuoli

Käyttäjän I.D:

Salasana:

Jälkeen ohjeiden mukaisesti tämän viestin, tilisi ei saa keskeyttää ja jatkaa normal. Thanks teitä kiinnittämään huomiota tähän request. We Pahoittelemme häiriötä. Varoitus! UTA tilin omistaja, että kieltäytyy päivitys hänen huomioon ennen kahden päivän kuluessa tämän varoituksen menettää hänen huomioon pysyvästi.

Kiitos, että käytät Tampereen yliopisto, Suomen Campus E-mail.

Tampereen yliopisto Webmaster osasto.

Sain yllä olevan s-postiviestin. Yliopistomme uudistuu vauhdikkaasti: tiedekunnat ja laitokset lakkautetaan, ”Webmaster-osasto” perustetaan jne. (Ja mikäs uudistuessa, kun valtiovarainministeristä uusi yliopistolaki on ”fantastinen” ja opetusministeristä se on parasta mitä Suomen yliopistoille on tapahtunut niiden perustamisen jälkeen.) Professori Tuomas Forsberg ehdotti (Aikalainen 2/2010) yliopiston hallintokieleksi englantia. Ensimmäisenä tämän ehdotuksen toteutti ”Webmaster-osasto”. Nimittäin sen hallintokielen täytyy olla englanti, koska viesti näyttää syntyneen erittäin huonolla käännösohjelmalla englannista suomeen. Tämä on johdonmukaista sen kanssa, että monet muutkin yliopiston käyttämät tietokonesysteemit ovat huonoja.

Uljas uusi yliopisto on kansainvälinen, ja ulkopuoliset ovat siinä vahvasti mukana. ”Webmaster-osasto” on tässäkin kehityksen kärjessä, sillä sitä pyörittävät samat ulkopuoliset kansainväliset tahot, jotka jatkuvasti uskottelevat minulle s-postitse, että olen muka voittanut joissakin arpajaisissa. Sen edeltäjä lähetti aiemmin minulle alinomaa Viagran ja peniksenpidennysaineiden mainoksia. Enää en saa niitä, sillä ”Webmaster-osasto” on visionäärisyyden huippuyksikkönä arvioinut, etteivät nekään myrkyt taida enää minun iässäni auttaa.

Varoituksesta huolimatta en ”napsauttanut vastauksen Botton”, vaan päinvastoin ilmoitan tässä julkisesti ”Webmaster-osastolle” todellakin haluavani, että se ”menettää minun huomioon pysyvästi”.

Kirjoittaja on matematiikan dosentti.