Kohti uutta

Hanna Hyvärinen

Arvoisa lukija. Käsissäsi – tai ruudullasi – on kevään 2018 viimeinen Aikalainen. Puolen vuoden kuluttua saatat pitää käsissäsi kaikkien aikojen viimeistä Aikalaista.

Kun uusi korkeakouluyhteisö käynnistää toimintansa vuoden 2019 alusta, myös yhteisön lehtituote uudistuu. Mutta ei hätää. Jatkossakin teemme laadukasta, kiinnostavaa ja entistä monipuolisempaa tiedejournalismia.

Moni yksityiskohta on uuden lehden osalta vielä avoinna, mutta tämän tiedämme:

Koska elämme digiajassa, teemme artikkeleita ensisijaisesti verkkoon. Tavoitteena on julkaista jatkuvasti uutta, taustoittavaa ja laajasti kiinnostavaa tietoa tieteestä ja sen kehityksestä sekä siitä, miten ne vaikuttavat juuri sinun elämääsi ja ympäröivään yhteiskuntaan.

Printistäkään ei täysin luovuta. Muutaman kerran vuodessa kokoamme painetun julkaisun, jossa on paitsi parhaat palat verkon jutuista, myös varta vasten painettuun lehteen räätälöityjä sisältöjä. Tavoitteena on tehdä lehtiä, joissa riittää lukemista pitkäksi aikaa, ja joiden visuaalinen ilme pärjää mille tahansa aikakauslehdelle.

Kerromme uudistuksesta lisää sitä mukaa, kun suunnitelmat tarkentuvat. Parhaiten pysyt kärryillä seuraamalla Aikalaisen sosiaalisen median kanavia Facebookissa ja Twitterissä.

Voit myös vaikuttaa suunnitelmiin ja toteutukseen. Jos sinulla on uuden lehden suhteen mitä tahansa toiveita tai vaatimuksia, ota ihmeessä yhteyttä vaikka allekirjoittaneeseen. Kuulemme mielellämme, mitä lukijat lehdeltä toivovat.

Etenkin yhdessä asiassa kaipaamme ideoita. Koska uusi korkeakouluyhteisö on nimenomaan yhteisö, sen lehden nimi ei voi tulla valmiina miltään yhdeltä osapuolelta. Lehdestä ei siis tule Aikalaista. Jos sinä tiedät, miksi lehteä pitäisi kutsua, kerro se meillekin.

hanna.e.hyvarinen@uta.fi

Kirjoittaja on Aikalaisen toimittaja.