Kommentti

puheenvuoroAamulehdessä oli aprillipäivänä mainio juttu uudesta Moro-yliopistosta. Mutta 5.4. ilmestyneessä Aamulehdessä on juttu yliopistokampuksen täydennysrakentamisesta tavalla, joka vaikuttaa myöhästyneeltä aprillipilalta. Arkkitehti Kimmo Ylä-Anttila on ilmeisesti kaupungin toimeksiannosta ideoinut kerrostaloja yliopiston alueelle maamiehen tietolaarin hengessä edes kysymättä “ saako toisen maalle rakentaa”.

Yliopiston alueen eteläosassa on sinne tietoisesti varattua rakennusoikeutta noin 30 000 kerrosneliömetriä siltä varalta, että yliopisto vielä voisi kehittyä. Mielestäni on vaikea kuvitella, että yliopisto joskus olisi valmis. Sinne voi vaikka rakentaa 30-kerroksisen tornin, jos tarve aikanaan vaatii ja ottaa esim. opiskelijoita vintille kymmeneen kerrokseen. Tämä sitten, kun luullaan yliopiston olevan lähes valmis. Siksi Linna ja Virta -rakennuksetkin tehtiin Kalevantien toiselle puolelle, jotta tämä tulevaisuuden reservi olisi olemassa. Joten kampusta ei ole tarvis pilata arkkitehdin esittämällä tavalla.

Timo Lahti
    Kirjoittaja työskenteli pitkään yliopiston hallintojohtajana.