Supernaisnäyttelijät filmaavat naiskuvaa

Emma Hautalan ja Annuska Hannulan vlogissa pohditaan konkreettisten kuvien lisäksi myös mieli- ja ihannekuvia naisista.

Vlogissa pohditaan konkreettisten kuvien lisäksi myös mieli- ja ihannekuvia naisista.

Toinen naisista asettuu pyörivän mainostaulun eteen syksyisellä Hämeenkadulla ja alkaa tanssia improvisoitua koreografiaa. Toinen on videokameran takana, siirtyy välillä ajotiellekin ja kuvaa tanssivaa naista. Ohikulkijat ihmettelevät tapahtumia, osa ääneenkin. Kuvattavana on Who’s your honey -videoblogin uusi päivitys.

Emma Hautala ja Annuska Hannula ovat teatterityön tutkinto-ohjelman viidennen vuoden opiskelijoita. Tytöt alkoivat ideoida naisen kuvista kertovaa videoblogia jo vuosi sitten, ja osaa videoista on alettu työstää jo silloin. Ensimmäinen vlogipostaus julkaistiin syyskuussa.

– Vlogi on meille luonteva tapa kertoa naisen kuvista. Kuvien luominen liittyy olennaisesti myös ammattiimme. Haluamme myös vaikuttaa näyttelijöinä siihen, millaisia naisen kuvat ovat, Hannula sanoo.

Teatteri- ja tv-produktioissa oman roolihahmon toteuttamiseen vaikuttavat pohjatekstin lisäksi esimerkiksi ohjaajan ja maskeeraajan mielipiteet roolista.

– Tällaiset Who’s your honeyn tapaiset projektit ovat hyviä tapoja tuoda esille juuri sitä mitä itse haluaa, Annuska Hannula sanoo.

– Tarkoituksena ei kuitenkaan ole mitenkään murskata feminiinisyyttä tai maskuliinisuutta. Kumpikin piirre on ihana ja kiinnostava ja kumpikin puoli voi kukkia meissä kaikissa.

Videoilla tarkastellaan miesten ja naisten liikekielen eroja musiikkivideoparodialla, pohditaan omaa peilikuvaa ja himoitaan ruokaa. Jatkotarinan omaisesti seurataan Supernainen-hahmoa.

– Supernainen on kärjistetty versio minusta, Emma Hautala kertoo.

– Supernaisen olemuksessa ja tekemisissä näkyy vahvasti fitness-maailma. Hahmoa työstäessä olen tajunnut sen, miten paljon ”minä projektina” -ajatus saa unohtamaan elämässä oikeasti tärkeät asiat ja miten ne jäävät sivuun minäkeskeisyyden myötä. Supernaisen viesti on pohjimmiltaan aika ankea, sellainen aina voi olla vielä parempi.

Syksyn aikana kanavalla nähdään haastatteluja, making of -videokoostetta ja katugallupia. Ideoita naisilta ei puutu. Luvassa on asiaa ainakin romantiikasta, seksuaalisuudesta ja menestyksestä.

– On ollut kiinnostavaa tehdä vlogia ihmisen kanssa, jolla on hyvin erilaisia mielipiteitä ja näkökulmia kuin minulla. Ajattelumme erot herättävät hyvää keskustelua ja siten hyviä ideoita videoihin, Hautala sanoo.

Who’s your honey -vlogi seurattavissa Facebookissa ja YouTubessa.

Teksti Satu Saari
    Kuvat Jonne Renvall