Erkki twistaa

Jorma Merikoski

Erkki twistaa … eikun twiittaa … vai twiittaako … ?

Päätin selvittää tämän asian. Niinpä näpyttelin googleen haun ”Erkki twiittaa” (lainausmerkkeineen). Sain vain yhden osuman, ja se oli twitterissä, jonne en päässyt, koska minä en twiittaa. Sitten näpyttelin haun ”Erkki ei twiittaa”, mikä onnistui paremmin. Löysin näet Jarmo Lehtisen blogin, joka kuvaa ”Erkkiä” niin osuvasti, että lainaan siitä kaksi kappaletta.

Tuomioja on poliitikko, joka ei millään muotoa täytä modernille poliitikolle asetettuja ehtoja. Puku ei istu. Olalle keikkuva laukku ei ole Luis Vuitton. Olemus on lähinnä ruokkoamaton. Erkki ei twiittaa, faceta ja bloggaakin varsin harvakseltaan. Ei siis mikään Barbien puoliso Ken.

Mielikuva Tuomiojasta on ristiriitainen. Tuomioja on ilmeisen älykäs ajattelija. Mielipiteet eivät nouse otsikoihin, koska niistä ei saa räväkkiä otsikoita. Lausunnoissa paistaa läpi pitkä kokemus ja kyky ajatella asioita objektiivisesti ja loogisesti. Samalla hän on, mitä suuremmassa määrin, ulkopoliitikko. Häntä on jokseenkin vaikea nähdä ottamassa kantaa päivän polttaviin lapsilisäkysymyksiin. Siksi hänestä ei ole tullut, eikä tule, puolueensa puheenjohtajaa. Lähipiirille hän lienee varsin vaikea henkilö. Omaan asiaansa ja näkemyksiinsä vankasti nojaava, mutta toisin ajatteleville töksäyttelevä ja ilmeisen pitkävihainen.

Historian opettajana Lehtinen varmaan hallitsee ”lähdekritiikin”, joten pidän melko luotettavana tietona sitä, että ”Erkki” ei twiittaa. Sen sijaan media on informoinut meitä hyvin siitä, että ”Alexander” ja puolustusvoimien uusi komentaja ”Charles” twistaavat … hups … eikun siis twiittaavat innokkaasti.

Twistailevia ja twiittailevia ”Barbien puolisoita” ja ”Barbien puolison puolisoita” taitaa seilata vallan huipulla enemmän kuin tarpeeksi, mutta entäs jos maamme joutuu sellaiseen tilanteeseen, jossa miehestä (ja naisesta) todella otetaan mittaa raskailla punnuksilla. Ukrainan kriisi antaa aiheen pelätä, että niin voi käydäkin. Silloin ”lavasäteily” ei juurikaan hyödytä. Tosin se ei haittaakaan, ja tottahan toki ”lavasäteilijä” voi tiukassa paikassa osoittaa omaavansa muitakin kykyjä. Minun kompetenssiini ei tietenkään kuulu vertailla ”Erkin” ja ”Alexanderin” mahdollisuuksia tällaisessa tilanteessa, mutta seuraava Lehtisen blogin lainaus puoltaa ”Erkkiä”. 🙂

Molemmat ovat kuitenkin urheilumiehiä ja nimenomaan pitkän matkan urheilijoita. Kuinka kipeä asia Stubbille on, että Erkin maratonennätys on 2.59.27 ja hänen omansa vain 3.17.53?

Kirjoittaja on matematiikan emeritusprofessori.