Kupiaisen stipendejä kirjallisuuden graduille

Suomen kirjallisuus ja yleinen kirjallisuustiede juhlistivat lukuvuoden päättymistä jakamalla stipendit Unto ja Kerttu Kupiaisen rahastosta.

Kupiais-juhlaa vietettiin 20. kertaa entisen kirjallisuuden professorin, Unto Kupiaisen nimissä palkitsemalla kirjallisuusaineiden parhaat pro gradu -työt. Tällä kertaa 500 euron stipendin saivat Suomen kirjallisuuden opiskelija Kaisa Ansami ja yleisen kirjallisuustieteen opiskelija Hanna Oksanen.

Oppiaineiden puolesta stipendit ojensi Suomen kirjallisuuden professori Markku Soikkeli. Onnitteluissaan hän totesi, että tuoreet pro gradu -työt edustavat ajankohtaisia, eettisesti kantaaottavia tutkimussuuntauksia.

Hanna Oksasen tutkimus käsittelee John Steinbeckin eläinnovelleja ekofeminismin kannalta. Kaisa Ansamin laudatur-arvosanalla huomioitu työ edustaa puolestaan kriittistä kuvakirjatutkimusta.