Uusi Tertio on pieni ja tehokas

Eero Aarnion puut jakavat tilaa Tertion alakerrassa.

Tampereen yliopiston kirjaston terveystieteiden osasto Tertio avasi elokuun alussa ovensa uusissa tiloissa Kaupin kampuksella. Uudet tilat Arvo-rakennuksessa ovat hiukan pienemmät kuin ennen, mutta koko ajan lisääntyvät elektroniset aineistot eivät kirjahyllyjä kaipaakaan. Esimerkiksi lääketieteen lehdistä suurin osa on verkossa.

Tertio haluaa tarjota erilaisia tiloja erilaisille oppijoille. Niinpä Tertion oppimiskeskuksessa on myös keinutuoleja, joissa voi mukavasti syventyä tenttikirjaan. Oppimiskeskus on aina auki, ja keinutuolien lisäksi siellä on myös lukusali ja tietokoneita.

Tertion opetustilassa opetetaan tiedonhankintataitoja muun muassa lääketieteen opiskelijoille.

– Nykyään on paljon haastavampaa opettaa tiedonhakua kuin ennen, toteaa
    osastonjohtajan sijainen Mervi Ahola.

Oppimiskeskuksen keinutuolit ovat sopivia lukupaikkoja tarkkailijoille, jotka haluavat nähdä, mitä ympärillä tapahtuu.

– Opiskelijat ovat tottuneita netin käyttäjiä, mutta varsinaisten tietokantojen käyttö on monelle vierasta. Ne ovat kuitenkin eri asia kuin Google, ja tulevien lääkäreiden on osattava etsiä luotettavaa tietoa oikeasta paikasta.

Osastokirjasto hyödyntää myös sosiaalista mediaa. Tertion blogia on päivitetty jo yli vuoden, ja nyt Tertio on myös Facebookissa.

– Pienen yhteisön on helppo hyödyntää Facebookia. Tertiolla on selkeä kohderyhmä, Kaupin kampuksen opiskelijat. Jos monitieteinen Linna lähtisi Facebookiin, pitäisi tiedotuksen olla monta tieteenalaa kattavaa, ja vilkas päivitys voisi laantua alkuinnostuksen jälkeen, Ahola toteaa.

Osastokirjasto Tertio
    Tertio Facebookissa